Δελτίο τύπου ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων – Πρόγραμμα Erasmus+

ΔΙ. Π.Ε. Τρικάλων – Πρόγραμμα Erasmus+

“Playing and Learning from the Past”

«Παίζοντας και Μαθαίνοντας από το Παρελθόν»

 

Στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου συναντήθηκαν στα Τρίκαλα οι συνεργάτες του προγράμματος Erasmus+ “Playing and Learning from the Past” (Παίζοντας και Μαθαίνοντας από το Παρελθόν): Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας από την Ελλάδα, Crhack Lab από την Ιταλία, Governorship Of Istanbul από την Τουρκία και Iasi County School Inspectorate από την Ρουμανία. Στην επιμορφωτική συνάντηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους και τα παράγωγα του προγράμματος και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

                           

Την πρώτη ημέρα του προγράμματος παρουσιάστηκε από το ΑΚΕΘ η Παιχνιδοκεντρική Μάθηση, ο οδηγός του προγράμματος από την ΔIΠΕ Τρικάλων, εκπαιδευτικά σενάρια που βασίζονται στην Παιχνιδοκεντρική Μάθηση από το ΑΚΕΘ και την ΔΠΕ Τρικάλων καθώς και τα προγράμματα του ΚΠΕ Περτουλίου. Στο τέλος της πρώτης ημέρας οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσω κινητών στο χώρο του χαμάμ. Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με καλές πρακτικές από το ΑΚΕΘ. Το Crhack Lab παρουσίασε την εφαρμογή που ανέπτυξε για το πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με το διαδραστικό παιχνίδι που δημιούργησε το ΑΚΕΘ. Στο τέλος οι εκπαιδευτικοί περπάτησαν στην πόλη ακολουθώντας τη διαδρομή του παιχνιδιού και ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα της πόλης μέσα από τα κινητά τους.

Την τελευταία ημέρα παρουσιάστηκε η διαδραστική εφαρμογή (χάρτης) και η ιστοσελίδα του προγράμματος. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήριο όπου εργάστηκαν σε ομάδες, επεξεργάστηκαν διάφορα εργαλεία που μπορούν να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των μαθημάτων και δημιούργησαν σενάρια

 

Οι συνεργάτες ξεναγήθηκαν σε μοναστήρια της περιοχής των Μετεώρων και επισκέφτηκαν τον Μύλο των Ξωτικών. Η επιμορφωτική συνάντηση και οι επισκέψεις ήταν μια ευκαιρία για τους συνεργάτες από τις άλλες χώρες να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις με τους συμμετέχοντες. Η τελευταία κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί στο Ιάσιο της Ρουμανίας τον Ιανουάριο του 2024.

 

 

 

 

 

 

Από τη ΔIΠΕ Τρικάλων