Εκδήλωση για την ομαλή μετάβαση μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική εκδήλωση για τις διαδικασίες ομαλής μετάβασης μαθητών από βαθμίδα σε βαθμίδα (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο), που συνδιοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης, επεσήμανε την σπουδαιότητα της ομαλής μετάβασης από την κατώτερη στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις ενέργειες όλων των φορέων που θα συμβάλλουν σε αυτή.

Επίσης ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ομαλή μετάβαση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς πρέπει οι εκπαιδευτικοί να προετοιμάζουν μαθητές και γονείς.

Εισηγητές ήταν:

  • Ο κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας, Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: «Επιδράσεις της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο στην παρακίνηση των μαθητών».
  • Η κα Ρούλα Σαργιώτη, Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πύλης, με θέμα: «Ήρθε η ώρα πια κι εγώ να πάω στο δημοτικό – Πρακτικές μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».
  • Η κα Γεωργία Καραγιάννη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Καρδίτσας, με θέμα: «Από την παιδική αυλή στην εφηβική πρόκληση: Πλοηγώντας στη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
  • Ο κ. Βασίλειος Κωτούλας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με θέμα: «Μικρές και Μεγάλες μεταβάσεις στην καθημερινότητα του Σχολείου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κα. Ευανθία Κοτρώτσιου, κα. Δήμητρα Παπανδρέου, κ. Βασίλειος Νάστος, κ. Δημήτρης Θεοχάρης, ο κ. Δημήτρης Λαρίσης Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων, εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών των Σχολικών Μονάδων του νομού Τρικάλων. Ακολούθησε συζήτηση.