Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συνδιοργανώνει εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του μαθητικού, αλλά και του γενικού πληθυσμού, απέναντι σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 Πανελλήνια ημέρα Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, θα συγκεντρωθούν μαθητές σχολείων κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της σχολικής βίας, συγκεκριμένα:

  1. Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (γλυπτό Ομπρέλα του Γ. Ζογγολόπουλου).
  2. Καλαμπάκα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  3. Οιχαλία, στην κεντρική πλατεία.
  4. Αγιόφυλλο στην πλατεία.
  5. Οξύνεια, στην πλατεία
  6. Παναγία, στην πλατεία.

Όλοι, μαθητές και μαθήτριες, δρώντας συμβολικά, θα «σπάσουν» μπαλόνια στις 11:00 π.μ. προκαθορισμένη κοινή ώρα, ταυτόχρονα φωνάζοντας ένα κοινό σύνθημα. Ο θόρυβος που θα προκληθεί θα λειτουργήσει επίσης, συμβολικά στην κατεύθυνση του «ξυπνήματος», της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων μας.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις όλης της χώρας την ίδια ώρα, δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα ενημέρωσης και συνεργασίας απέναντι στην καταπολέμηση της εκδήλωσης φαινομένων βίας και εκφοβισμού.